Gulaschvariant à la Mamma Mia

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Med bacon och rökt paprikapulver blir det härlig, fyllig smak. Serveras med fördel med ryska tillbehören saltgurka, smetana och kanske en liten klick honung.

Ingredienser

  • 300 g nötkött
  • 1 pkt bacon
  • 2 morötter
  • 2 vita eller ljusgröna paprikor (milda ungerska)
  • 3 klyftor vitlök, stora
  • 1-2 gul lök
  • Det gröna av en purjolök - ca 10 cm eller mer
  • 1 msk tomatpuré eller mer
  • Persilja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
  • Rökt paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Chiliflingor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar, fräs med baconet klippt i bitar i stekgryta. Tillsätt hackad lök, purjo och krossade vitlöksklyftor. Fint tärnade morötter och skuren paprika likaså. Rör om och häll på grädden, lägg i buljongtärningen. Smaksätt med kryddorna. Smaka av för bästa resultat.
    2. Servera med kokt potatis, saltgurka och smetana/gräddfil/yoghurt och kanske en liten klick honung för att väga upp sältan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben