Gulaschvariant à la Mamma Mia
Med bacon och rökt paprikapulver blir det härlig, fyllig smak.
Serveras med fördel med ryska tillbehören saltgurka, smetana och kanske en liten klick honung.
Ingredienser
300 g nötkött
1 pkt bacon
2 morötter
2 vita eller ljusgröna paprikor (milda ungerska)
3 klyftor vitlök, stora
1-2 gul lök
Det gröna av en purjolök - ca 10 cm eller mer
1 msk tomatpuré eller mer
Persilja
1 grönsaksbuljongtärning
3-5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
Rökt paprikapulver
Svartpeppar
Salt
Chiliflingor
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar, fräs med baconet klippt i bitar i stekgryta. Tillsätt hackad lök, purjo och krossade vitlöksklyftor. Fint tärnade morötter och skuren paprika likaså. Rör om och häll på grädden, lägg i buljongtärningen. Smaksätt med kryddorna. Smaka av för bästa resultat.
- Servera med kokt potatis, saltgurka och smetana/gräddfil/yoghurt och kanske en liten klick honung för att väga upp sältan.
Liknande recept
Kommentarer (0)