Guldgrävarens räkrisotto

Serverar: 4 portioner

Istället för ris kan man använda hirs som är en form av vete. Hirsen kokas som vanligt ris och har en lite annan konsistens.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 ½ dl råris
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl majs
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • ½ isbergssallad
  • Sås
  • 2 dl mini fraiche
  • ½ påse saffran
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala räkorna. spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja,timjan och pressad vitlök. Skär tomaterna och paprika i bitar och salladen i strimlor.
    3. Blanda riset med räkor och grönsaker. Blanda ihop fraiche, saffran och salt.
    4. Servera såsen till risotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben