Parmesanstekt abborre med räkrisotto

Serverar: 4 portioner

Nystekta abborrefiléer är en sann lyx! Tillsammans med en krämig risotto blir det här en riktig festrätt.

Ingredienser

  • 600 g byxade abborrefiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Smör
  • Räkrisotto
  • 500 g räkor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl varmt vatten
  • Smör
  • 2 dl risottoris t ex arborio
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Börja med risotton.
    2. Skala räkorna. Skala och hacka löken. Lös upp buljongen i det varma vattnet. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt riset och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Häll på vinet och låt det nästan koka in. Späd sedan med buljongen, lite i taget och låt koka in vartefter. Rör om regelbundet.
    3. Koka tills riset är krämigt, men fortfarande har en fast kärna, ca 20 minuter. Ta från värmen. Blanda i 2 msk smör, pepparrot, dill och räkor. Späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.
    4. Blanda mjöl, ost och salt. Vispa upp ägget lätt. Vänd fisken först i ägget och därefter i ostblandningen. Stek i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
    5. Servera filéerna med den krämiga risotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben