Parmesanstekt fisk med basilikapotatis

Serverar: 4 portioner

Bjud på frasiga fiskfiléer med krämig och god potatis. Hittade det här receptet i en receptfolder från Arla. Gott gott!!

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé av gös eller abborre
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • Smör
  • Basilikapotatis
  • 600 g kokt, skalad potatis
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 dl färsk eller fryst basilika
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet och osten. Doppa fisken först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek fisken i smör tills den är gyllenbrun och genomstekt.
    2. Skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en gryta. Lägg ner potatisen och häll på grädden. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och hackad basilika. Servera fisken med potatis och lättstekta tomater. Strö över lite basilika och hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben