Fisk med räkrisotto

Serverar: 4 portioner

En fiskrätt med en krämig italiensk risotto och med svenska smaker som pepparrot och dill.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t.ex. torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Räkrisotto
  • 1 gul lök
  • 3-4 msk smör
  • 2 dl arborio- eller avorioris
  • 5-6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk nypressad citronjuice
  • 500 g räkor med skal (200 g skalade)
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull.
    3. Rör i riset, häll på hälften av vattnet och smula i buljongen.
    4. Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Rör ner citronjuicen och vattnet, lite i taget, under kokningen.
    5. Skala räkorna. Krydda fisken med salt och peppar. Dela den i 4 portionsbitar, vik ihop filéerna om de är tunna.
    6. Stek fisken i smör i en stekpanna några minuter per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdigt i ugnen i 8-10 minuter beroende på tjocklek.
    7. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det färdigt. Rör ner räkor, smörklickar, pepparrot och dill.
    8. Servera räkrisotton med fisken och gärna några lättstekta körsbärstomater. Toppa med extra pepparrot och dill.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben