Räkrisotto

Serverar: 4 portioner

Kan serveras som den är eller som tillbehör till stekt eller kokt fisk. Koka riset al dente, dvs ha kvar en liten hård kärna i mitten.

Ingredienser

  • 3 dl avorio eller arborioris
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 1 färsk fänkål, hackad
  • 2 selleristjälkar, finskivade
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 liter fiskbuljong
  • 400 g skalade räkor
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 röd paprika, fint tärnad
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Fräs lök, fänkål och selleri i olja. Tillsätt riset under omrörning och häll på vin och hälften av buljongen. Koka upp och sjud under ständig omrörning. Tillsätt resten av buljongen lite i taget och fortsätt röra tills riset är färdigt, ca 20 minuter. Rör ner ärter, räkor, osten, paprikan och citronskal. Tillsätt mer vätska om det blir för tjockt. Risotton ska vara lös. Smaka av med salt och peppar och låt risotton bli genomvarm utan att koka. Servera genast i djupa tallrikar och strö lite extra ost över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    famrisberg 26 september 2011

    Riktigt god!! Ev behövs mer fiskbuljong.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben