Serverar: 4 portioner
Paneringen gör laxen god och festlig.
Salta och peppra laxen. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik. Vänd först i ägget och sedan i sesamfrö. Låt ev fisken ligga kallt en stund innan den steks. Risotto: Skala och finhacka lök och vilök. Ansa svampen . Fräs lök , vitlök och svamp i olivolja , utan att löken tar färg, i en tjockbottnad kastrull. Vänd ner riset och fräs det glansigt. Tillsätt vin och låt det ånga av . Lös buljongtärningen i vattnet och rör ner lite buljong i taget under omrörning. Koka under lock på svag värme ca 20 min. Tillsätt ev mer varmt vatten . Skölj , kärna ur och finhacka paprikan. Finhacka chilin . Skölj och strimla purjolöken . Vänd ner grönsakerna , smöret, parmesanen och till sist räkorna i riset. Salta och peppra. Stek laxen laxen på båda sidorna i smör och olja 3 - 4 min på svag värme . ( tiden varierar beroende på fiskens tjocklek ). Dekorera med räkor , limeklyftor, dill och spenatblad Servera direkt med risotton
Låter spännande! Ska testa i helgen :)