Sesamlax med shitakesås

Serverar: 4 portioner

Asiatiska smaker förenas i denna apelsindoftande lax med sås av smakrik japansk shitakesvamp, vitlök och koriander. Servera gärna med ris och ärtor.

Ingredienser

  • 4 bitar benfri laxfilé, ca 600 g
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sesamfrö
  • Shitakesås
  • 2 dl finhackad shitakesvamp, 75 g
  • smör- och rapsolja
  • 2 dl matyoughurt
  • 1 tsk japansk soja
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad koriander eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i smör- och rapsolja. Låt kallna. Blanda ned resten av ingredienserna till såsen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
    2. Blanda smör- och rapsolja, apelsinskal och salt. Pensla laxen och strö över sesamfrö. Stek laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben