Sesamlax med gurkcrème och rostad fänkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Rekommenderas!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk olivolja
  • Rostad fänkål
  • 2 st fänkål
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • grovmalen svartpeppar
  • Gurkcrème
  • 1 slanggurka
  • 2 dl crème fraiche
  • Ekologisk citron
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Tvätta citronen och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ svalt till servering. Värm ugnen till 250 C°. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och vitpeppar. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 5 min per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål, en klick gurkcrème och Quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben