Jag måste dela med mig av ännu en supergod
äpplekaka, som min mamma fixar då och då.
Något som är väldigt praktiskt att ha hemma är Frestas marzánsås, den är redan "färdigvispad", håller sig länge i kylskåpet och är jättegod.
Ingredienser
6-7 äpplen (beroende på storlek)
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen och blanda i alla de övriga ingredienserna utom äpplena.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ungssäker form. Fördela smeten över.
- Ställ in formen i ugnen i ca 30 min eller tills kakan är gyllenbrun och knäckig.
- Servera med grädde eller vaniljkräm av något slag.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Men hjälp vilken god kaka! Jag halverade receptet och åt (tro det eller ej) upp hela kakan själv, den var ljuvlig! Tusen tack för ett av de bästa äppel-paj-recepten jag någonsin ätit!
Det var en jättegod äpplekaka, tack för receptet. :)
Jättegod äpplepaj. Blev inte för söt som jag trodde. Nästa gg ska jag göra dubbel smet. Hälsningar Maria
Godare än så här blir det inte!! =)
Tack för en mycket god äpplekaka. Gick hem hos mannen, barnen och barnbarnen. en femma får du av mig.