Gunnels chokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

En kladdig chokladkaka. En riktig non-stop kaka. Mums,....

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda samman mjölet, kakaon och vaniljsockret. Rör ner blandningen i äggsmeten. Vänd till sist i matfettet. Häll smeten i en låg, rund form ca 27 cm i diameter.grädda kakan i 175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna. Sikta ev florsocker över.
    2. Vaniljglass är gott till.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    moafrid 28 augusti 2010

    Super god, riktigt lätt att baka och inte så mycket disk! en Helt underbar kaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben