Gurkrullar med lax och chevreostfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bra plockmat!

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 1 paket kallrökt lax i tunna skivor (200 g)
  • 180 g chevréost
  • ½ dl lätt créme fraiche
  • 5-6 stora grönmyntablad, finstrimlade
  • Salt
  • Peppar nymalen
  • Instruktioner

    1. Skölj gurkorna. Skär bort ändarna och dela varje gurka i 2 lika stora bitar. Klyv bitarna på längden. Hyvla skivorn på längden av gurkorna med en osthyvel som skär rätt tjockt. Lägg skivorna på dubbelt kökspapper som drar åt sig vattnet.
    2. Rör samman chevré med créme fraiche till en slät kräm. Smaka av med mynta, salt och peppar.
    3. Lägg en bit lax, ungefär en halv skiva på varje gurklängd. klicka på lite chevrekräm och rulla samman. Fäst med en tandpetare och lägg rullarna på fat eller förrättsassietter med ett salladsblad, beroende på om de ska serveras som drinktilltugg eller som förrätt vid sittande bord.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben