Gurksoppa, myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

Serverar: 12 portioner

En gurksoppa som är smaksatt med rabarber som ger en god syra till soppan. Den påmminner om gazpacho. Serveras kall.

Ingredienser

  • 500g gurka
  • 100 g rabarber
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 3 msk konc rabarbersaft
  • Pilgrimsmusslor
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk hackad mynta
  • Tillbehör
  • Yoghurt
  • Ev bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav. Ställ soppan i kylskåpet.
    2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut per sida, krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.
    3. Häll soppan i portionsglas eller portionskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben