Gyllene havrebröd

Serverar: 1 portioner

Mustigt och gott havrebröd som förgyller vilken frukost och mellanmål som helst. Frys in i skivor och ta fram en och en när du blir sugen. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl havremjölk
  • 2½ dl mörk öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk bikarbonat
  • Topping
  • ½ dl havregryn
  • Olja och mjöl att mjöla formen med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Olja och mjöla en brödform på 1½ liter.
    2. Blanda ihop samtliga ingredienser till degen. Skrapa ner i formen och strö över lite havregryn. Tryck ner i smeten med lätt hand.
    3. Grädda brödet i 45-60 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär upp det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben