Gyllene havrepannkakor

Serverar: 4 portioner

Morötter + havre = mer mättande och näringsrika pannkakor. Bästa tricket för en fin första pannkaka är att låta pannan bli riktigt varm innan smeten hälls i.

Ingredienser

  • 5½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 morötter, ca 140 g
  • Olja att steka i
  • Servering
  • Färska bär eller sylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt till en smet. Skala och riv morötterna fint. Rör ner i smeten. Mixa smeten slät med en stavmixer.
    2. Stek pannkakorna i ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem, så håller de ihop prima.
    3. Servera pannkakorna med färska bär eller sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben