Gyllene morotsbröd i långpanna

Serverar: 15 portioner

Supergoda morotsrutor - en lättbakad favorit!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk havssalt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1½ dl glutenfritt havremjöl
  • 2 morötter, skalade och fint rivna
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung och timjan. Rör ner yoghurten. Tillsätt havregryn, sesamfrön och fiberhusk och rör om ordentligt. Mät upp mjölsorterna och arbeta ner dem i degen. Tillsätt morötterna och eventuellt morotssaft som kommit från rivningen. Rör till sist ner ägget och blanda om degen ordentligt. Ställ degen att jäsa på ett varmt ställe i 30 minuter.
    2. Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på plåten och pudra över rejält med mjöl så att degen går att trycka ut med fingrarna. Skär rutor i degen. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa ytterligare i 15 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda brödet ca 20 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär det i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben