Gyllene paj med morötter

Serverar: 4-6 portioner

Sötman från zucchini och morot smakar underbart tillsammans med ost och örter på en botten av filodeg.

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • 1 zucchini
  • 4 salladslökar
  • Olja på sprejflaska
  • 5 ark filodeg
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk dill, hackad
  • 3 msk slätbladig persilja, hackad
  • 2½ dl kesella
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl västerbottenost, riven
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna. Riv även zucchinin. Hacka sedan salladslöken.
    2. Spreja en ugnsfast teflonform, ca 25x20 cm, med olja. Klä formen med filodeg så att arken överlappar varandra och även kanterna täcks. Täck över med plastfolie och kyl fram till användning.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken 2 minuter. Tillsätt morot och zucchini och fräs 8-10 minuter tills zucchinin har mjuknat. Lägg över i en skål och låt svalna.
    4. Blanda dill, persilja, kesella, filmjölk, ost och ägg i en skål och blanda väl. Blanda ner grönsakerna i kesellasmeten. Sätt ugnen på 175°.
    5. Häll morotsblandningen över filodegen i formen. Grädda pajen 30-35 minuter tills ytan är gyllene. Låt pajen svalna lätt. Skär den i bitar och servera ljummen eller kall tillsammans med en grönsallad och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben