Gyllengul kasslergratäng på risbädd

Serverar: 4-6 portioner

Smakrik bjudrätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 4-6 portioner ris
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl saffrans- och tomat - créme fraiche, Arla
  • 500 g skivad kassler
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna paprikorna och strimla purjolöken. Fräs paprikor och lök blankt och smidigt i smör utan att det tar färg.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Blanda ris, paprikor och purjolök. Krydda. Fördela i en smord ugnsform. Skiva kasslern och lägg i rader ovanpå. Bred på créme fraichen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Garnera med kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben