Gyu don Biff med ris

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 g biff
  • 2 mellanstora gula lökar
  • 9 dl kokt ris
  • Buljongen
  • 3 dl dashibuljong
  • 1 dl kikkomansoja
  • 1½ msk sake
  • 2 msk ingefärsjuice
  • 1 dl socker
  • salt
  • svartpeppar
  • Redning
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk vatten
  • Servering: 3 portionsskålar med höga kanter som rymmer ca 5 dl i volym
  • Dashi snabb & bra
  • 1 l vatten
  • 10 cm konbu
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Koka upp dashi, soja, sake, socker och ingefärsjuice. Blanda maizenamjöl med vatten och häll redningen i såsen och rör runt. Dra kastrullen från spisen när såsen har en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva biffen i tunna skivor. Skala och skiva löken i grova skivor. Börja med att steka köttet hastigt i en varm stekpanna, lyft det åt sidan och stek sedan löken tills den blir gyllenbrun. Lägg ner köttet och löken i såsen och låt det koka upp. Fördela det nykokta riset jämnt mellan skålarna. Toppa med sås och biff.
    2. Dashi snabb & bra Slå vattnet över konbubladet och tärningen. Värm sakta. Lyft bort konbubladet innan det börjar koka så buljongen inte blir besk. Sila av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben