Habanerokyckling med Sweet Garden Rice

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lagom eldig kyckling med ett udda ris. Kycklingen kan se lite tråkig ut i färgen, så om det stör dig - rör i lite soja för färgens skull

Ingredienser

  • Kyckling
  • 1 kg kyckling, eller 900 g kycklingfilé
  • 2-3 gula lökar, klyftade
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 slantade morötter
  • 1 hackad fänkål
  • 2 lagerblad
  • 2 lime, skal och saft
  • 1 färsk, tunt skivad habanero
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Rapsolja
  • Maizena
  • Ris
  • 4 dl långkornigt ris
  • ½ dl (sultan-)russin
  • 2 fint tärnade morötter
  • 3 cm av det gröna från en purjolök, fint tärnad
  • 1 fint tärnad, röd paprika
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Kyckling: Fräs kyckling, lök, vitlök, morot och fänkål i en gryta med lite olja. Häll i lite vatten så det knappt täcker. Salta och låt det sakta koka upp. Skumma av väl innan lagerblad, habanero och limeskal tillsätts.
    2. Låt sjuda under lock i 15-20 minuter. Häll av minst hälften av buljongen (som kan sparas/frysas). Ju mer du häller av, desto tjockare sås senare.
    3. Rör noggrant ihop pressad lime, äggulor, maizena och häll ner det i grytan med kyckling och grönsaker under omrörning. Smaka av sälta och styrka. Låt såsen tjockna något.
    4. Ris: Koka upp saltat vatten med russin och morotstärningar. Häll i riset och låt koka färdigt. Mot slutet blandas purjolök, paprika och nötter i.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben