På hösten är det ett måste att bjuda på fyllda paprikor. I år blev de lite extra smakrika. Vill ha mer sting, så öka på med kryddorna!
Till denna rätt serverar jag kokt dinkelris och en sallad.
Ingredienser
4 paprikor i olika färger
1/2 kg nötfärs (eller blandfärs)
1 ägg
1 stor klyfta vitlök
1 normalstor gul lök
Ett par bitar citrongräs (de inlagda i liten burk)
1/2 tsk sambal oelek
Korianderkrydda
Peppar
Salt
1 dl stark riven ost
1 burk krossad tomat
Instruktioner
- Halvera paprikorna och rensa ur dem. Lägg dem i kokande vatten några minuter. Tag upp och låt rinna av.
- Finhacka vitlök, gul lök och citrongräs. Blanda färsen med resten av ingredienserna, förutom tomatkrosset och osten.
- Fyll paprikorna och lägg dem i smord form. Häll krossad tomat runt omkring. Gärna också lite av spadet från paprikakoket.
- Sätt in i 200 graders varm ugn i ca 30 minuter. Efter halva tiden strö på osten, som ska smälta ner.
Liknande recept
Kommentarer (0)