Häftigt fyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

På hösten är det ett måste att bjuda på fyllda paprikor. I år blev de lite extra smakrika. Vill ha mer sting, så öka på med kryddorna! Till denna rätt serverar jag kokt dinkelris och en sallad.

Ingredienser

  • 4 paprikor i olika färger
  • 1/2 kg nötfärs (eller blandfärs)
  • 1 ägg
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 normalstor gul lök
  • Ett par bitar citrongräs (de inlagda i liten burk)
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • Korianderkrydda
  • Peppar
  • Salt
  • 1 dl stark riven ost
  • 1 burk krossad tomat
  • Instruktioner

    1. Halvera paprikorna och rensa ur dem. Lägg dem i kokande vatten några minuter. Tag upp och låt rinna av.
    2. Finhacka vitlök, gul lök och citrongräs. Blanda färsen med resten av ingredienserna, förutom tomatkrosset och osten.
    3. Fyll paprikorna och lägg dem i smord form. Häll krossad tomat runt omkring. Gärna också lite av spadet från paprikakoket.
    4. Sätt in i 200 graders varm ugn i ca 30 minuter. Efter halva tiden strö på osten, som ska smälta ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben