Hälleflundra med citronsås

Serverar: 4 portioner

Saftiga kotletter av hälleflundra med citron- och dillsås. En absolut oslagbar rätt när det gäller lätt- och läckerhet.

Ingredienser

  • 4 kotletter av hälleflundra, ca 1 cm tjocka
  • Olja
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Citronsås
  • 2½ dl lättmajonnäs eller vanlig
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad, färsk dill
  • ½ tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnens grill eller tänd en kolgrill. Klä ett galler med aluminiumfolie. Pensla aluminiumfoliet med olja.
    2. Vispa äggvitorna i en djup skål. Blanda ströbröd och salt i en annan djup tallrik. Doppa kotletterna först i äggvitan och sedan i ströbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar ordentligt.
    3. Lägg kotletterna på aluminiumfolien och grilla 12 cm från värmen i 10 minuter eller tills fisken är genomgrillad och lätt delar på sig.
    4. Citronsås: Blanda majonnäs, färskpressad citronsaft, dill och peppar i en skål. Lägg upp hälleflundran på tallrikar och servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasNovin 6 mars 2009

    Äter man det bara fisk och sås, inte typ potatis eller sallad till?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben