Hälleflundra med dill, räkor och ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Är man trött på den traditionella äggsåsen, så är det här värt att prova =)

Ingredienser

  • 500 g Hälleflundrafilé
  • 200 g skalade räkor
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 3.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 pepparkorn
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g smör
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen och hälften av dillen. Koka upp vattnet med pepparkorn, salt och citronsaft. Lägg i fisken, sjud på svag värme i 3-4 minuter. Koka upp smöret.
    2. Lägg upp fisken, strö över hackat ägg, räkor och dill. Garnera med citronklyftor och dillkvistar.
    3. Servera med kokt potatis och smält smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben