Servera som entré eller bufférätt. Laga gärna i
förväg, men garnera med räkor och dillvippor precis inför serveringen.
Den smakar delikat med sprött knäckebröd eller nyrostat bröd.
Ingredienser
200 g sparris, fryst
½ dl vispgrädde
2 gelatinblad
1½ krm salt
1 krm vitpeppar
100 g räkor, skalade, hackade
1 ägg, hårdkokt, finhackat
1 tsk dill, finhackad
Garnering
10 räkor
4 dillvippor
Instruktioner
Koka den frysta sparrisen enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av, spara 3 msk av vätskan. Torka sparrisen lätt med hushållspapper och finfördela den sedan i mixer eller matberedare.
Vispa grädden lätt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm den sparade vätskan i en liten kastrull, krama ur gelatinbladen och smält dem i vätskan.
Rör först ner det smälta gelatinet och sedan den lättvispade grädden i sparrisen. Vänd ner räkorna, ägget och dillen.
Fyll små koppar, glas eller skålar med moussen. Låt dem stå kallt tills moussen stelnat, 2-3 timmar.
Servera moussen i kopparna eller skålarna. Garnera med räkor och dillvippor precis före serveringen.