Sparrismousse med räkor och ägg

Serverar: 4 portioner

Servera som entré eller bufférätt. Laga gärna i förväg, men garnera med räkor och dillvippor precis inför serveringen. Den smakar delikat med sprött knäckebröd eller nyrostat bröd.

Ingredienser

  • 200 g sparris, fryst
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 1½ krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g räkor, skalade, hackade
  • 1 ägg, hårdkokt, finhackat
  • 1 tsk dill, finhackad
  • Garnering
  • 10 räkor
  • 4 dillvippor
  • Instruktioner

    1. Koka den frysta sparrisen enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av, spara 3 msk av vätskan. Torka sparrisen lätt med hushållspapper och finfördela den sedan i mixer eller matberedare.
    2. Vispa grädden lätt.
    3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm den sparade vätskan i en liten kastrull, krama ur gelatinbladen och smält dem i vätskan.
    4. Rör först ner det smälta gelatinet och sedan den lättvispade grädden i sparrisen. Vänd ner räkorna, ägget och dillen.
    5. Fyll små koppar, glas eller skålar med moussen. Låt dem stå kallt tills moussen stelnat, 2-3 timmar.
    6. Servera moussen i kopparna eller skålarna. Garnera med räkor och dillvippor precis före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben