Hälsosam glasstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar 15 minuter

En fräsch cheesecake-liknande glass som kan ätas med gott samvete.

Ingredienser

  • 500 g kvarg vanilj
  • 500 g turkisk yoghurt
  • 2 dl naturell granola
  • ½ dl solrosfrön
  • Kanel
  • 1 citron
  • Ev. smält smör eller kokosolja
  • Valfria frukter och bär att toppa med
  • Instruktioner

    1. Mixa granola, kanel och solrosfrön till smulor och lägg i botten av en form med löstagbar kant (häll eventuellt på lite smält smör eller kokosolja om du vill ha en fast botten).
    2. Blanda kvargen och yoghurten i en bunke.
    3. Riv skalet från citronen i kvargblandningen och tillsätt citronsaft efter smak.
    4. Häll smeten i formen och stoppa i frysen i ca 3 timmar.
    5. Ta ut glassen i tid innan servering så att den serveras lagom tinad. Toppa med frukter, bär och kanel.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben