Halldins lax

Serverar: 6 portioner

Väldigt gott!

Ingredienser

  • 6 bitar laxfilé utan skinn
  • 1 pkt dill
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1,5 dl majonnäs
  • Citronklyftor till servering
  • Liten skvätt vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Häll lite vatten i botten på en ugnsform. Lägg filéerna i en ugnsformen. Salta och peppra laxen. Strö dill över och bred sedan majonnäsen över laxen.
    3. Ugnsbaka laxen i c:a 15 minuter.
    4. Servera laxen med kokt potatis, citronklyftor och hollandaisesås. Alternativ sås är: 1 burk stenbitsrom i en burk crème fraiche, salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 19 november 2009

    Hej o hå så gott, här behövdes ingen extra sås inte.... Jag slängde med några tomatkvartar i formen med laxen och hade lite problem med tiden för min lax var frusen. Men såååå gott! TACK för en fempoängare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben