Hallon i mandelmaräng

Serverar: 4-6 portioner

Söt, smaskig och god paj att njuta av.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3-3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • 150 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • 100 g mald sötmandel
  • 7 dl hallon, c:a
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker, smula sönder smöret i blandningen med fingertopparna eller gaffel. Tillsätt söndervispat ägg och blanda snabbt till en deg. Tillsätt mer mjöl om den blir för lös. Tryck ut den i pajform, nagga bottnen och låt vila svalt c:a 30 minuter. Förgrädda i 225°C i 10-12 minuter.
    2. Sänk värmen till 175°C.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och vispa till en blank marängsmet. Mal mandeln, vänd ner den i marängsmeten. Bred sedan ut den i pajskalet. Stick ner hallonen i marängsmeten, grädda pajen i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och är spröd.
    4. Serveras gärna med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben