Hallon med ciderkräm

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Till högsommarens färska hallon serverar du en luftig ciderkräm. På vintern går det utmärkt att göra desserten av frusna hallon.

Ingredienser

  • 3 blad gelatin
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl cider
  • 4 msk apelsinlikör
  • 1 l färska hallon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull över svag värme.
    2. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan krämen stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa den ett par gånger.
    3. Häll likören över hallonen och låt dem marineras medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen.
    4. Garnera med några hela, vackra hallon och servera desserten.
    5. Du kan byta ut hallon mot andra bär eller frukter, och vid särskilt festliga tillfällen kan du byta ut cidern mot vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben