Hallon med mandeltäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept ur Allers. Hallon är ett favoritbär - jag tycker nästan vad som helst med hallon i är läckert! Servera dessa hallon tillsammans med Råkräm med citron, som också finns bland mina recept.

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 75 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 500 g frysta, osockrade hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skålla och skala mandeln. Mal eller hacka den fint. Rör smör och socker vitt och poröst. Rör i mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt och vänd ned dem i mandelsmeten.
    3. Lägg de frysta hallonen i en ugnssäker form och bred över mandelsmeten. Sätt in i ugnen och grädda tills täcket har fått fin färg, ca 15 minuter.
    4. Servera hallonen ljumma med kall råkräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben