Hallon- och blåbärsmuffins med nöttopping

Serverar: 12 portioner

Härliga muffins med lime, hallon och blåbär. Toppade med en knaprig nöttopping.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 3-3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Skal och saft av 1 lime
  • Fyllning
  • 2½ dl blåbär, frysta
  • 2½ dl hallon, frysta
  • 1½ msk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • Nöttopping
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl rårörsocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • Skalet av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden. Blanda ner smörgrädden i äggvispet. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt och vänd ner det i smeten.
    3. Tillsätt saft och finrivet skal från lime. Klicka ut smeten i muffinsformar på en plåt, använd gärna en muffinsplåt.
    4. Blanda blåbär och hallon med socker och mjöl. Fyll formarna till lite under toppen med bär.
    5. Blanda alla ingredienser till nöttoppingen i en bunke till en smulig massa. Toppa varje muffins med lite av smulorna.
    6. Grädda dem mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt muffinsen svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben