Hallon och blåbärspaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 3 msk socker
  • Vaniljcrème (eller marsán)
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1/2 liter blåbär
  • 1/2 liter hallon
  • Instruktioner

    Kör pajdegen i matberedare till slät deg. Klä en ugnsäker form med degen, nagga i botten och grädda den i 225 grader i 20 minuter.<br> Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull och låt bladningen sjuda upp under kraftig vispning ill den tjocknar. Tillsätt vaniljsockret när den svalnat. Fyll pajskalet med krämen och häll på bären.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben