Elegant men lättbakad bakelse fylld med mjölkchokladmousse och färska hallon.
Ingredienser
12 savoiardikex (1 paket)
3 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
150 g hallon
Instruktioner
Dela kexen på mitten och ställ dem utmed kanten i 6 glas eller koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glasen eller koppen.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädden till kokpunkten. Häll den över chokladen och rör med en visp tills chokladen har smält. Låt svalna i kylen.
Vispa försiktigt chokladgrädden till en mousse.
Det är risk att den grynar sig om man vispar för länge.
Spritsa eller klicka ner moussen i glasen/koppen där savoiardikexen bildar en vägg. Fyll först till hälften och lägg två hallon i moussen och fyll sedan med mousse till kakornas kant. Ställ svalt tills moussen stelnat.
Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ur bakelsen. Garnera toppen med hallon.