Hallon- och chokladbakelse

Serverar: 6 portioner

Elegant men lättbakad bakelse fylld med mjölkchokladmousse och färska hallon.

Ingredienser

  • 12 savoiardikex (1 paket)
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mjölkchoklad
  • 150 g hallon
  • Instruktioner

    1. Dela kexen på mitten och ställ dem utmed kanten i 6 glas eller koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glasen eller koppen.
    2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädden till kokpunkten. Häll den över chokladen och rör med en visp tills chokladen har smält. Låt svalna i kylen.
    3. Vispa försiktigt chokladgrädden till en mousse. Det är risk att den grynar sig om man vispar för länge.
    4. Spritsa eller klicka ner moussen i glasen/koppen där savoiardikexen bildar en vägg. Fyll först till hälften och lägg två hallon i moussen och fyll sedan med mousse till kakornas kant. Ställ svalt tills moussen stelnat.
    5. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ur bakelsen. Garnera toppen med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben