Hallon och fikonmarmelad med lakrits

När kölden sätten in så mysigt att slå sig ner inne, kanske framför en brasa och njuta av ett gott dessertvin tillsammans med den här marmeladen och lite blåmögelost. Tips: Lakritsgranulat finns att köpa på panduro, jättegott att ha i t ex lakritspannacotta.

Ingredienser

  • 8 färska fikon
  • 400 g frysta hallon
  • 2 msk vatten
  • 1 vaniljstång
  • ½ tsk lakritsgranulat eller finkrossad turkisk peppar
  • ½ kilo syltsocker
  • Instruktioner

    1. Klipp bort kvisten på fikonen och skär dem i små bitar. Lägg fikonbitar, hallon, och vatten i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner vaniljstång och frön i kastrullen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Rör om ett par gånger så att det inte bränner i botten.
    2. Rör i lakritspulver och syltsocker och koka upp. Sjud ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och och ta bort vaniljstången. Fyll marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben