Hallon- och mandelkaka

Serverar: 1 portioner

Mandelmassa och hallon är en ljuvlig kombination i den här lättbakade kakan.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hallon
  • Garnering och tillbehör
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen till en deg i matberedare eller med fingrarna. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ungefär 3/4 av degen. Ställ kallt ca 30 minuter tillsammans med den lilla degbiten som är kvar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Riv mandelmassan. Rör samman den med smöret till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner mjölet.
    4. Bred ut smeten jämnt i mördegsskalet och strö över hallonen. Kavla ut den sparade degen runt och sporra till remsor. Lägg dem till rutor över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
    5. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben