Hallon- och mandelkakor

Serverar: 12 portioner

Ibland måste man bara göra det enkelt för sig. De här små kakorna blir färdiga på 30 minuter. De lite sega godbitarna smakar bra med en klick glass.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg + 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • Ca 5 dl hallon
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • 12 aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skålla mandeln och ta bort skalet. Rosta mandeln torr i en panna.
    2. Hacka mandeln fint eller mal den i en mandelkvarn.
    3. Blanda samman mandel, mjöl, strösocker och råsocker. Rör ner ägg, äggulor och grädde.
    4. Fyll smorda aluminiumformar till hälften med smet. Fördela sedan hallonen i formarna och tryck ner dem lite i smeten.
    5. Grädda kakorna ca 10 minuter och servera dem genast. Pudra över florsocker och bjud gärna lite vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben