Hallon- och vaniljbullar

Serverar: 40 portioner

Mycket goda bullar, blir nästan som wienerbröd.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Ca 11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Topping
  • 1-1,5 dl hallonsylt
  • 2,5 dl kokt vaniljkräm
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut i lite avmjölken. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Tillsätt hälften av matfettet och arbeta till en slät smet. Klicka i smöret och så mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter. Arbeta väl. Jäs övertäckt i ca 30 min.
    2. Ta upp degen och knåda. Dela i två delar. Kvala ut avlånga kakor. Bred på rumsvarmt smör och strö över lite socker. Vik ihop och skär i 1,5 cm breda remsor. Snurra och formar åttor, som till dubbla wienerbröd. Låt jäsa ca 30 min.
    3. Lägg en kick sylt på ena siden och en sked vaniljkräm på andra av bullarna (i åttans ringar). Jäs 10 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 min, 240 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben