Hallon - och vaniljtårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

På sommaren använder man förstås färska hallon till den här tårtan. Vintertid kan man ta djupfrysta och bara låta dem få tina helt lätt - det är gott med litet "isiga" bär i tårtan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • smör eller margarin
  • ströbröd till formen
  • Fyllning
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk potatismjöl
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 l hallon
  • 2 dl saft eller fruktspad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad kransform och grädda i 200° ca 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad och har fått vacker färg. Pröva med sticka. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
    2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
    3. Blanda grädde, äggula, potatismjöl och socker i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen tills den blir simmig. Rör om hela tiden. Låt krämen svalna och smaksätt med vaniljsocker. Häll krämen i mitten på kakan och garnera med hallonen.
    4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta på svag värme i ett par msk saft. Häll gelatinet i resten av saften under omrörning. Bred blandningen över kakan när den stelnat något, men ännu är halvflytande. Låt tårtan stå kallt en stund före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben