Hallon- och vinbärskräm med grädde

Serverar: 4 portioner

Sommarbären kan variera i sötma, så krämen kan sötas mer eller mindre allt efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 300 g hallon, färska eller frysta
  • 300 g röda vinbär, färska eller frysta
  • 6 dl vatten
  • 1½-2 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g skållad, skalad och strimlad sötmandel
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Rensa bären om det behövs. Koka upp vatten, lägg i bären och låt dem koka 10 minuter. Häll massan i en finmaskig sil eller silduk och låt den självrinna ca 30 minuter ned i en kastrull.
    2. Blanda ned socker och potatismjöl i den nu kalla bärsaften. Sätt kastrullen på spisen och rör mot botten under uppvärmning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns och rör ned vaniljsocker.
    3. Häll krämen i en skål och strö över litet socker så att den inte skinnar sig. Låt den kallna. Vispa grädden. Servera krämen kall med grädden, strimlad mandel och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben