Hallon- och vinbärssaft med kanel

Hallon i vinbärssaften minskar risken för gelébildning.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 600 g röda vinbär
  • 400 g hallon
  • 1 kanelstång
  • 400 g strösocker, ca 4½ dl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Lägg i bär och kanelstång och koka ca 10 minuter under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
    2. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
    3. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    CelebrateLife 5 augusti 2011

    Hej, och Tusen tack för saftreceptet..vi har kokat av saften och den är ljuvligt god! :) Vi kommer koka den fler gånger..går ju att frysa in bären och ta fram för nytt kok i höst/vinter. Vi gjorde satsen x 5..dvs 2 liter vatten, 2,4 liter röda vinbär...osv.. Doftar och smakar gott av kanelstängerna som kokat med..kan minskas för den som bara vill ana kanelen.. Mvh Jeanette

    CelebrateLife 5 augusti 2011

    Haha..det ska naturligvis stå att vi dubblade ingredienserna flerfaldigt och satsen blev "x4" ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben