Halloncheesecake med kolatopp

Serverar: 8 portioner

Lättlagad cheesecake med kolasås, hallonsylt och grekisk yoghurt. Denna cheesecake smälter verkligen i munnen!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 1½ dl havregryn
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 3 msk råsocker
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarm färskost, t ex philadelphia
  • 2½ dl grekisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl hallonsylt, helst hemlagad
  • 3 ägg
  • Kolasås
  • 50 g smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser till botten och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Ställ degen i kylen i minst 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    3. Vispa ihop färskost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
    4. Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
    5. Lägg generöst med halon på kakan vid servering och ringla över kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben