Detta blev efterrätten nyårsafton 2012. Som alltid är pannacotta gudomligt gott.
Ingredienser
10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 g hallon
4 gelatinblad
Chokladsås på tub
Dekoration
Valfritt
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm/pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna, lägg både fröna och stängerna i kastrullen. Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan.
Sila ner hallonkrämen i blandningen. man behöver inte sila, men annars blir det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen, Vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig.
Häll upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar. Jag ställde in mina glas med chokladsåsen i frysen några minuter, var rädd att det skulle blandas när jag hällde på pannacottan.