Hallonpannacotta med chokladsås

Serverar: 10 portioner

Detta blev efterrätten nyårsafton 2012. Som alltid är pannacotta gudomligt gott.

Ingredienser

  • 10 dl grädde
  • 2 vaniljstänger
  • 1 dl strösocker
  • 400-450 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • Chokladsås på tub
  • Dekoration
  • Valfritt
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm/pure.
    2. Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna, lägg både fröna och stängerna i kastrullen. Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan.
    3. Sila ner hallonkrämen i blandningen. man behöver inte sila, men annars blir det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan.
    4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, Vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig.
    5. Häll upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar. Jag ställde in mina glas med chokladsåsen i frysen några minuter, var rädd att det skulle blandas när jag hällde på pannacottan.
    6. Dekorera sedan pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben