Hallonpannacotta

Serverar: 4 portioner

Underbart gott, har precis proppat i mig en.

Ingredienser

  • 1/4 l hallon
  • 1/2 dl hallonsaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl gelésocker multi
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • Instruktioner

    1. Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och gelésocker multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna.
    2. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna.
    3. Fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen. Dekorera gärna med några hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anna72naslund 17 april 2011

    Supergott! Gjorde den första gången igår och bjöd mina middagsgäster. Den slank ner kan jag säga. Blev dock lite tveksam på om saften skulle vara koncentrerad eller utblandad, så jag tog 1 dl färdigblandan saft (lite starkare) i stället och det blev jättebra. Var rädd att den vita chokladen och allt socker skulle göra den för söt, men det var den inte. Detta kommer jag helt klart att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben