Hallonpannacotta med röd karamell

Serverar: 10 portioner

Funderingar på att servera denna ljuvliga pannacotta till dessert i kväll, glöm det, den är inte klar för servering förrän tidigast imorgon. Går nog säkert bra att variera bären, dock inte testat, men jag kan tänka mig att hjortron smakar toppen. Receptet går att halvera.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 10 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 125 g hallon
  • 4 msk strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 125 g hallon
  • 125 g björnbär
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten.
    2. Vispa samman vispgrädde, hallon, strösocker och låt koka upp i en stor kastrull. Sila av gräddblandningen och kläm lite extra på bären för att få ut maximalt med smak.
    3. Smält gelatinbladen i den varma gräddblandningen, låt svalna en stund och häll sedan upp i glas eller portionsformar. Täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet att stelna över natten.
    4. Skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg den och övriga ingredienser till karamellen i en kastrull, koka upp och låt koka cirka fem minuter.Låt svalna och sila av.
    5. Servera karamellen till pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben