Skära karameller

Serverar: 100-120 portioner

Det här julgodiset har funnits med på familjens gottebord så länge jag kan minnas. Underbara, lite spröda, gräddiga och söta... Jag kan inte tänka mig en jul utan skära karameller!

Ingredienser

  • 1 hg sötmandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 3½ dl strösocker
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    Skålla och skala mandeln. Mal en fjärdedel av mandeln och hacka resten grovt. Blanda grädde, smör och sötmandel i en tjockbottnad kastrull. Låt massan koka tills den håller för kulprov. Använd relativt låg värme så att inte massan bränner vid. Blanda snabbt i mandeln och karamellfärgen. Häll upp i knäckformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mmets 17 december 2009

    Likadant i vår familj fast vi klickar ut direkt på en plåt . Ingen jul utan detta godis./mmets

    Pimli 25 november 2010

    Vi oxå :o) Ingen jul utan skära karameller. Och det funkar faktiskt hyfsat att göra dem utan mandel till de som är allergiska.

    Kerstin Helsingius 13 december 2018

    Hur förvarar ni dem?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben