Underbar efterrätt som dessutom går att förbereda dagen innan.
Ingredienser
Pannacotta
2,5 st gelatinblad
6 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
75 g hallon
Skogsbärskaramell
2,5 msk strösocker
1 dl vatten
75 g hallon
75 g björnbär
0,5 st vaniljstång
Instruktioner
1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna och häll upp i vackra glas. Täck med plastfolie och låt stelna 1dygn i kylen.
3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
Hit går bra att förbereda!
4. Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.
Jättegott blev det!!!
Bra att man kan förbereda!
Lade några tinade björnbär i skogsbärskaramellen pecis vid serveringen plus lite citrinmeliss.
Kommer säkert att bli en vavoefterrätt! :)
MatmammaSara1 september 2009
Vilken succé! Jättegott, och väldigt praktiskt när man kan förbereda i förväg.
krigas18 april 2012
Fräsch, god och mycket uppskattad. har gjort den flera gånger när vi har haft gäster.
Bullulla20 maj 2012
Min första egentillverkade pannacotta och den blev så lyckad och så god! Garnerade med färska hallon o citronmeliss. Vackert för ögat och supergott! Tack för ett toppenrecept!
Jättegott blev det!!! Bra att man kan förbereda! Lade några tinade björnbär i skogsbärskaramellen pecis vid serveringen plus lite citrinmeliss. Kommer säkert att bli en vavoefterrätt! :)
Vilken succé! Jättegott, och väldigt praktiskt när man kan förbereda i förväg.
Fräsch, god och mycket uppskattad. har gjort den flera gånger när vi har haft gäster.
Min första egentillverkade pannacotta och den blev så lyckad och så god! Garnerade med färska hallon o citronmeliss. Vackert för ögat och supergott! Tack för ett toppenrecept!