Hallonpannacotta med björnbärssås

Serverar: 10 portioner

Många portioner, passar till bröllop, fest menyer m.m. Underbart god dessert.

Ingredienser

  • 0,6 l vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 200 g hallon
  • 0,75 dl socker
  • 7 gelatinblad
  • sås
  • 250 g björnbär
  • 2 cl grappa el konjak
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i vatten. Sjud grädde, 2 dl socker, mjölk och hallon. Vispa så att hallonen krossas. Krama ut vattnet ur gelatinbladen, vänd ner dem i den varma gräddblandningen. Häll sedan i portionsformar, kyl i kylskåp.
    2. Såsen: Koka samman 3/4 dl socker och vatten. Blanda sedan i björnbären och grappan, låt koka till lagom konsistens. Passera genom tät sil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben