Vaniljkokt päron med björnbärssås

Serverar: 2 portioner

Efterrätt att tillaga ev till nyår eller annat passande tillfälle.

Ingredienser

  • 2 päron
  • 4 dl vatten
  • Saft av ½ citron
  • 3 msk socker
  • ½ vaniljstång
  • Sås
  • 1 dl passerade björnbär
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Björnbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Häll vatten, pressad citronsaft, 3 msk socker och uppskuren vaniljstång i en liten kastrull. Lägg ner päronen och koka dem knappt mjuka under lock, ca 5-15 minuter. Låt päronen kallna i spadet. Passera björnbären i en sil med 2 msk socker. Lägg en spegel av såsen på tallriken och ställ päronen mitt i den. Garnera med björnbär och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben