Hallonrulle med bär

Serverar: 12 portioner

Hallonmousse med vit choklad döljer sig i den här söta rullen.

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1½ dl ljust muscovadosocker eller rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk glykossirap
  • 100 g vit choklad
  • 75 g hallon
  • Glasyr/Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Frukt eller bär jordgubbar, vinbär, hallon
  • Mynta
  • Band att knyta med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
    3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner försiktigt i smeten tillsammans med vattnet.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen tills kakan är torr i mitten och fått lite färg ca 5 minuter.
    5. Sockra lite på kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakpapper. Dra bort det gamla och skär sedan kakan i ca 5 cm breda remsor. Dela till ca 12 bitar. Vik samman till rullar. Ställ rullarna i bullformar i en muffinsplåt, så håller de formen. Knyt ev om med ett litet band.
    6. Fyllning: Koka upp grädde och glukossirap. Bryt chokladen i bitar och blanda ner den och hallon i grädden. Rör tills chokladen har smält. Ställ sedan in i kylskåp tills blandningen kallnat.
    7. Vispa blandningen länge och väl med elvisp, till en lagom fast mousse (den blir fastare när den är helt kall). Fyll moussen i en spritspåse och spritsa sedan i kakrullarna.
    8. Vispa grädden, fyll ev i spritspåse och dekorera varje bakelse med grädde. Garnera med färska bär och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben