Hallonrulltårta - glutenfri

Tid: 30 minuter

Denna rulltårta blir saftig. Utmärkt att skiva upp och frysa in i skivor, ta bara fram så många skivor som behövs.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • ½ dl Pofiber (potatisfiber)
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 2 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla övriga torra ingredienser i en skål. Sikta ner detta i äggsmeten och rör ordentligt.
    3. Bred ut smeten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Fördela så jämnt det går.
    4. Grädda i ca 5-8 minuter, passa på slutet. Sockra kakan när du tagit ut den från ugnen och stjälp sedan upp den sockrade kakan på en ren kökshandduk. Låt vila en stund och dra sedan försiktigt av pappret.
    5. Bred sylt på kakan och rulla ihop den med hjälp av hadduken. Låt vila en stund innan du skär upp den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Vetebullen 28 september 2014

    Superbra och enkelt recept. Satte 2 dl potatismjöl, hade inget pofiber hemma och det gick jättebra. Gräddade i 10 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben