Hallonrutor i långpanna

Serverar: 24 portioner

Tid: 45 minuter

En av sommarens frestelser,hittat recept från veckotidning. Jag säger bara mums.......

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl gräddfil
  • Topping
  • 25 g rumstempererat smör
  • 300g philadelphiaost
  • 1 dl kesella
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en skål, vänd ner mjölblandning och gräddfil i äggsmeten. Rör till en slät smet. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
    2. Topping: Blanda smör, färskost och kesella. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och hallon och rör till en slät kräm, bred krämen på kakan. Skär i rutor och garnera med färska hallon och chokladpinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben